• Slider 1

Lente, ik voel me nog steeds brr….

 

Je hebt van die momenten dat het niet stroomt, alles lijkt bevroren, ook al is het lente.

Je hebt wel plannen, maar het lukt je niet aan de slag te gaan. Die kast die je nog steeds niet hebt opgeruimd, je vriendin waar je nodig mee af moet spreken, de administratie die maar ophoopt, dat kamertje opknappen, tijd maken voor een wandeling. Het lukt je gewoon niet. Het lijkt of je nog midden in de winter zit. En van binnen knaagt het aan je, mopper je voortdurend op jezelf. Waarom krijg ik dat nu niet voor elkaar. Iedereen om me heen kan het wel, alleen ik ben zo’n sukkel, wat is er mis met mij?

 

Je bent niet je gedachten, je hebt ze

Die cirkel van negatieve gedachten houdt je dan volledig in haar macht en het gaat van kwaad tot erger. En je weet natuurlijk al lang dat het je niet zal helpen, maar hoe kom je uit die cirkel? Het is belangrijk om te weten dat al die oordelen die je hebt over jezelf alleen maar gedachten zijn. Gedachten die eindeloos doorgaan in je hoofd. Hoe fijn zou het zijn als er een uitknop op zou zitten! Om een begin te maken met het doorbreken van die negatieve spiraal kan het helpen om je te realiseren dat je niet je gedachten bent. Als je denkt “wat ben ik een sukkel”, is dat alleen maar een gedachte, maar die gedachte veroorzaakt een negatief gevoel bij jezelf. Probeer het volgende maar eens uit, in plaats van te denken “wat ben ik toch een sukkel!” zeg je tegen jezelf “ze denkt dat ze een sukkel is!” of in plaats van: “iedereen kan het behalve ik” zeg je “hij denkt dat iedereen het kan behalve hij” en kijk dan eens wat het met je doet, voel je een verschil? Je kunt dat steeds oefenen met negatieve gedachten die rondcirkelen in je hoofd. Je maakt dan een begin met het ontdekken dat je gedachten hebt maar dat je die niet bent.

Lachen om jezelf

Als je echt aan de slag gaat met het oefenen van het kijken naar jezelf zal het je verbazen hoeveel effect dat heeft op je energie. Bij elke negatieve gedachte kijk je even naar jezelf vanuit een ander perspectief, alsof je jezelf ziet door het oog van een camera. En dan vraag je je af wat die persoon die je ziet aan het doen is, of het klopt wat hij of zij denkt of zegt. Vaak is het dan lachwekkend, oh jee, wat maakt ze er weer een drama van, of nou ja, zo erg is het nu ook weer niet. Je kunt dan regelmatig plezier hebben om jezelf. En omdat ook jij een stukje natuur bent, gaat de energie weer stromen en wordt het lente, volop kansen om te groeien.


Hannie Warmelink
Re-spect coaching

  • Afspraak op korte termijn
  • Brede kennis en ervaring
  • Bekwaam en betrouwbaar
  • Vrijblijvend kennis maken

Contact stel je vraag?


    Volg ons op socialmedia

    Logo Nobco

    BEL DIRECT