• Slider 1

Coaching en rouw

Hoe coaching kan helpen bij een rouwproces

Allereerst is het belangrijk om te weten wat rouwen eigenlijk is. Rouw heeft alles te maken met verlies. Het verlies van een geliefde, van een ouder, een kind, een kleinkind een vriend of vriendin. Maar ook het verlies van gezondheid, van een baan, van een levensfase, al deze soorten van verdriet gaan gepaard met rouw.

Rouw kan zich aandienen in allerlei vormen, het kan zijn dat je niet meer bij je gevoel kunt komen, of dat je alles maar zinloos vindt. Of je hebt de neiging om je terug te trekken, je hebt moeite met het maken van contact. Je hebt moeite met afscheid nemen, klampt je vast aan de ander. Je wilt niet weer verliezen. Of je bent boos omdat dit nu precies jou moest overkomen! Al deze facetten zijn onderdeel van een rouwproces.

Als je besluit om hulp te zoeken bij dit proces, dan is dat besluit alleen al de belangrijkste stap naar verandering. Jouw verlangen om weer deel te kunnen nemen aan het leven, dat verlangen is de basis om je cirkel van verlies te doorbreken. Samen kunnen we dan op pad gaan om te ontdekken wat jij nodig hebt om uiteindelijk weer toekomst te kunnen zien. Om weer voluit te kunnen leven!

We gaan aan de slag op een praktische manier. Aan de hand van allerlei speelse werkvormen verkennen we wat voor jou belangrijk is, en langzaamaan word je je bewust van de manier waarop jij met jezelf omgaat. Door dit proces van bewustwording ga je anders naar jezelf kijken en daardoor ook anders naar dat wat moeilijk is voor jou. Dit proces is natuurlijk hard werken, maar dat niet alleen. Er is ook plaats voor humor, voor luchtigheid. Je ontdekt hoe je ook naar jezelf kunt kijken met een knipoog, om zo de betrekkelijkheid van veel dingen te zien.

Een traject duurt meestal vijf tot acht sessies, maar dat verschilt natuurlijk per persoon.

Mocht je besluiten om hulp te zoeken, bij wie je die hulp ook zoekt, fantastisch dat je de stap zet, dat je de moed hebt om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven, voor je eigen toekomst! Want zoals de spreuk zegt: “Als je blijft doen wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg!” Veel moed, doorzettingsvermogen, overgave en geluk op jouw reis!

Bel me gerust voor meer informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Hannie Warmelink
Langsweg 15a
8146 SE  Dalmsholte (Gemeente Ommen)
Overijssel

Mobiel: 06-30650069
E-mail: hannie@re-spectcoaching.nl


Hannie Warmelink
Re-spect coaching

  • Afspraak op korte termijn
  • Brede kennis en ervaring
  • Bekwaam en betrouwbaar
  • Vrijblijvend kennis maken

Contact stel je vraag?


    Volg ons op socialmedia

    Logo Nobco

    BEL DIRECT