• Slider 1

“Even stilstaan is soms nodig om weer verder te kunnen”

Er zijn momenten in je leven die je nooit meer vergeet. Allereerst natuurlijk de mooie momenten, maar helaas ook de minder mooie. Die keer dat je voor schut stond op je werk, of die opmerking van een vriend of vriendin, je weet nog precies hoe je je voelde, waar je was en wie erbij waren. Als je eraan terug denkt begint je hart nog sneller te kloppen, had ik maar dit of had ik maar dat…..

Mindful naar jezelf luisteren

In plaats van al die dingen bedenken die je had kunnen doen of zeggen, kun je beter even stil gaan staan, even niets zeggen. Even mindful naar jezelf luisteren. Wat dat is? Gewoon even voelen wat er nu met je gebeurt. Wat is het precies wat jou zo raakt? Welke gevoelige snaar wordt er aangeraakt, voel je verdriet, wordt je er bang van of maakt het je boos.

Tijd nemen voor verwerking van oud zeer

Als je er achter bent welke emotie er onder ligt, neem dan even rustig de tijd om te voelen wat er is. Ga niet snel over op een ander onderwerp maar neem de tijd en besef vooral dat je er niet dood aan gaat. Je geeft jezelf daarmee de kans op verwerking van oud zeer.

Het wonder van luisteren naar jezelf

Als je na dit moment van stilstaan in gedachten weer terug gaat naar dat moment dat je zo geraakt was is de kans groot dat het nu al anders voelt, minder scherp, minder pijnlijk of je boosheid is minder heftig geworden. Dat is het wonder van luisteren naar jezelf, en vaak is het dan niet eens meer nodig om die ander op de hoogte te brengen van jouw geraaktheid! Even stilstaan en dan weer verder gaan.

Hulp nodig bij jouw proces van mindful luisteren naar jezelf?

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op:

hannie@re-spectcoaching.nl


Hannie Warmelink
Re-spect coaching

  • Afspraak op korte termijn
  • Brede kennis en ervaring
  • Bekwaam en betrouwbaar
  • Vrijblijvend kennis maken

Contact stel je vraag?


    Volg ons op socialmedia

    Logo Nobco

    BEL DIRECT